Lifestyle 8

Review | Braun & Remington

Met de zomer in volle gang gaan we allemaal weer massaal naar het strand en kunnen de zwembroeken en bikini’s weer uit de kast worden gehaald. Het moment dat de meesten weer moeten scheren, trimmen, waxen of harsen. Iets waar we allemaal enorm naar uitkijken.. Het enige nadeel van de zomer als je het aan mij vraagt. Van ons mannen wordt tegenwoordig verwacht dat ook wij er verzorgd bijlopen in onze zwembroek. Ikzelf ben niet echt fan van het waxen of harsen (mij te pijnlijk en gladjes) en laat het meestal bij trimmen.

Afgelopen week heb ik van Coolblue twee scheerapparaten opgestuurd gekregen met links de Remington XF8700 SmartEdge Pro en rechts de Braun BG5010 BodyGroomer.

DSC_0014(1)

Braun BG5010 BodyGroomer

De BodyGroomer van Braun is specifiek bedoeld voor het scheren en trimmen van het lichaam. Zoals je hieronder kunt zien wordt de BodyGroomer meegeleverd met drie verschillende opzetkammen (long, medium en sensitive), een oplader, reinigingsborstel, douchehanger en gebruikershandleiding. De batterij van de groomer gaat 50 minuten lang mee en het duurt 14 uur om ‘m volledig op te laden. Dit is naar mijn idee aardig lang, aangezien vergelijkbare apparaten al binnen 2 uur zijn opgeladen.

DSC_0053(1)Een voordeel van deze body groomer is dat de Braun bij het trimmen niet aan de haren trekt. Hier heb ik voorheen bij andere groomers wel last van gehad, wat het trimmen erg onaangenaam maakt. Van de drie opzetstukken die je krijgt meegeleverd vind ik de sensitive het prettigst. Naar mijn beleving is het trimcomfort aangenamer dan bij de andere twee kammen. Vooral als je meer gevoelige zones wilt trimmen raad ik deze aan. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het soms lastig is de haartjes uit de kop te halen. Er zit een borsteltje bij, maar hier krijg je niet alles mee weg.

DSC_0059(2)

Naast het trimmen kan er tevens worden geschoren met de groomer. Het scheermes is kwalitatief erg goed  (Gillette Fusion) en resulteert in een mooie gladde huid. De groomer kan onder de douche worden gebruikt wat het scheren gemakkelijker maakt. Bij het trimmen raad ik het af, dit gaat een stuk soepeler als je huid en haren droog zijn. Op de site van Braun staat tevens vermeld dat je het scheren en trimmen tegelijk kan combineren voor een meer efficiënte lichaamsverzorging. Zelf merkte ik hier vrij weinig van.DSC_0034(2)

Conclusie

De Braun BG5010 BodyGroomer is een absolute aanrader om er deze zomer verzorgd bij te lopen. De diverse mogelijkheden qua haarlengte, het scheren en gebruiksgemak maken dit een goede groomer. Het enige nadeel is de lange oplaadtijd van 14 uur, hier kan Braun een inhaalslag maken. De Braun BodyGroomer is beschikbaar bij Coolblue voor €49,99

Remington XF8700 SmartEdge Pro 

De Remington SmartEdge Pro is een scheerapparaat dat wordt meegeleverd met een opbergetui, douchehanger, reinigingsborstel, oplader, reiskap en gebruikershandleiding. In tegenstelling tot de Braun is de Remington bedoeld voor het scheren van de baard. Verder valt op dat de oplaadtijd met 1,5 uur aanzienlijk korter is dan de Braun met 14 uur.

DSC_0033(1)

Handig aan dit model is de uitklapbare trimmer. Bij de modellen van Braun zit de uitschuifbare trimmer vaak te dicht op het scheermes waardoor het trimmen minder makkelijk gaat. De trimmer komt vooral tot z’n recht bij het afwerken van gebieden, zoals de snor en bakkebaarden.

DSC_0026(2)

Aan de onderkant van het scheerapparaat zit een timer waaraan je kunt zien hoeveel batterijduur er nog resteert, simpel maar effectief. De rode digitale cijfers hebben een 90s look die mij doen denken aan m’n oude wekkerradio van vroeger. Dit had eventueel strakker kunnen worden ontworpen. Het scheren gaat verder gemakkelijk af en ik had een mooi glad resultaat. Nadeel is dat de Remington zonder een trimopzetstuk wordt geleverd waarmee je de baard kunt trimmen. Mannen die een (klein) baardje willen laten staan raad ik dan ook aan om een ander model uit te kiezen.DSC_0030(2)

Conclusie

De Remington XF8700 SmartEdge Pro is een degelijk apparaat dat een glad scheerresultaat oplevert. De korte oplaadtijd van 1,5 uur is naar mijn mening een groot pluspunt waarvan Braun nog wat kan leren. Verder zijn de uitklapbare trimmer en timer erg gebruiksvriendelijk en praktisch. Minpunten aan de SmartEdge Pro zijn het ontbreken van trimopzetstukken en het gedateerde design. De Remington SmartEdge Pro is beschikbaar bij Coolblue voor €91,99.

You Might Also Like

8 Comments

 • Joëlla says: August 11, 2016 at 2:14 PM

  Looks good! Eventhough I’m not a man I really love Remington! Got a ladyshave myself haha!

  Reply
  • Marco says: August 12, 2016 at 9:34 PM

   Thanks! Yeah, they have great stuff!

   Reply
 • Lieke Biemans says: August 11, 2016 at 7:23 PM

  Leuke review! Is wel wat voor mijn vriend!

  Reply
  • Marco says: August 12, 2016 at 9:34 PM

   Thanks! Ja, ik raad vooral de bodygroomer van Braun aan!

   Reply
 • Sabine says: August 12, 2016 at 11:28 AM

  Wat een goede review en zo uitgebreid! Mijn harige man is ook voorzien van Braun en daar tevreden mee.

  Liefs Sabine | http://www.sofarsosabine.com

  Reply
  • MW says: August 12, 2016 at 10:14 PM

   Dankjewel Sabine! Is mijn eerste keer dat ik een review schrijf, dus leuk om te horen! 🙂

   Reply
  • Carlos says: October 10, 2016 at 12:04 PM

   Hi Sabine,

   Ik twijfel ook over een trimmer hoe harig is jou man op een schaal van 1 t/m 10?

   Reply
 • mailili says: August 15, 2016 at 1:00 PM

  looking good! en leuke review!!

  Reply
 • Leave a reply